Om oss

Bømlo Skipsservice er et moderne og fleksibelt serviceverksted og holder til midt mellom Bergen og Stavanger ved innløpet til Langevåg, helt sør i Bømlo kommune. 

Bømlo Skipsservice effektiviserer serviceoppholdet ved å tilby gode fasiliteter og dyktige medarbeidere, noe som fører til kort liggetid. 

De fleste reparasjoner som ikke blir utført ved kai blir utført i en innendørs hall, eller på moderne oppstillingsplass med avfallsdrenering og rensing av avfallsvann.  

Vi har høyt fokus på miljø og bærekraft, et ryddig og rent verftsområde med nye lyse lokaler gir oss optimale arbeidsforhold slik at kvaliteten på vårt arbeid blir den beste. 

Vi har 2 travel-løftere som kan løfte båter og konstruksjoner på inntil 1100 tonn med maks 17 meter bredde. Vi utfører ombygging- og servicearbeid ved vår 170 meter lange dypvannskai eller på land for fartøy og flåter opptil 1000 tonn. 

Bømlo Skipsservice er sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2015 og 14001:2015 og er godkjent ISPS-havn. Vårt landstrømanlegg 400 – 690 Volt reduserer klimagassutslipp fra skip som ligger ved kai.

Våre kjerneverdier

  • Engasjert
  • Løsningsorientert
  • Inkluderende
  • Sikkerhet

Våre kjerneverdier

  • Engasjert
  • Løsningsorientert
  • Inkluderende
  • Sikkerhet

Historie

1966

grunnlaget for Bømlo Skipsservice ble lagt i et gammelt sjøhus av Simon Eidesvik og sønnene Lauritz, Bernt Arne og Kristian. Den gang under navnet Bømmeløy Mekaniske Verksted.

Jens Bauge og Ingvald Hovland var de første de ansatte som utførte stålarbeid og maskinservice med ganske enkle verktøy. Det tok ikke lang tid før flere rederier ønsket hjelp, og området rundt sjøhuset ved notbøteriet ble for lite. 

Tanken var å kunne utføre alle nødvendige reparasjoner på ett og samme landligge, og da ble sjøhuset i Eidesvik byttet ut med Zahlakaien i Langevågen. Dette var et gammel handelssted som brødrene eide og som kunne brukes til formålet.  

1974

området rundt Zahlakaien ble utvidet og et nytt flott verkstedbygg sto klart i 1975. På midten av 90 tallet var det igjen trangt om plassen og de utvidet nok en gang området og rustet opp bygningsmassen.

1999

på slutten av 70 tallet hadde Eidesvk familien tatt steget inn i offshore, og på 80-90 tallet tok de steget for fullt og Bømmeløy Mek. produserte bla sugeanker som var helt nytt og revolusjonerende. Disse hadde en diameter på 6 meter og var 8 meter lange.  Bedriften hadde nå ca 20 ansatte. 

2005

Et mørkt år for bedriften da underskudd og uenighet om driften videre satte en midlertidig stopper. Alle ble oppsagt, men bedriften ble startet opp igjen umiddelbart med en familiegrein på eiersiden. 

2007

Bømmeløy Mekaniske Verksted bytter navn til Bømlo Skipsservice  

2009

Flyttet Bømlo Skipsservice inn i nye og moderne lokaler i Hovlandshagen industriområde, ved Langevåg på Bømlo.  

2018

Naboene våre blir flere og større og prosjektet- Ei fiskerihavn i Hovlandshagen blir påstartet.

2019

Verftet sluttet å ta imot lystbåter og gikk over til å bli et B2B verft. 

2022

Bømlafjorden Maritime Senter- Et samarbeid mellom Bømlo Skipsservice, Bømlo Fiskerihavn. Bømlo Teknologi AS og Breeze ship design. 

2023

Ny 1000 tonns travellift og tilhørende «hop» tas i bruk.

QHSE

Bømlo Skipsservice er sertifisert i henhold til standardene ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (ytre miljø). Disse standardene hjelper oss å jobbe på en planlagt og systematisk måte samt til å forbedre våre rutiner og prosesser. Sikkerhet og inkludering er to av våre kjerneverdier, men det er også fokus på menneskerettigheter, rettferdighet, og likestilling i bedriften.

Rapport i henhold til Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven).  

ISO9001 & ISO14001